دسته : اقتصاد
فرمت فایل : word
حجم فایل : 60 KB
تعداد صفحات : 99
بازدیدها : 348
برچسبها : تحقیق سطح اشتغال
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلدر ادامه بخشهایی از متن تحقیق بررسی روند سطح اشتغال در بخشهای مختلف استان آذربایجان غربی جهت آشنایی بیشتر قبل از دانلود پروژه آورده می شود.
رشد و توسعه اقتصادی مطلوب از اهداف مهم سرمایه گذاری هر کشور اعم از پیشرفته و یا در حال توسعه می باشد. رشد و توسعه اقتصادی در طول زمان درآمد سرانه واقعی مردم را افزایش و در نهایت سطح زندگی مردم را بهبود می بخشد. لیکن در بسیاری از کشورها مشاهده می گردد که جریان توسعه کلیه مناطق درون یک کشور را به گونه ای مساوی و برابر مورد توجه قرار نداده و همواره تفاوتهای قابل ملاحظه ای در درجه توسعه یافتگی مناطق پدید می آید.
از متغیرهای مهمی که سیاست های مخلتف رشد و توسعه در مناطق را تحت تأثیر قرار می دهد اشتغال می باشد. تجربه نشان داده است که در میان مناطق مختلف یک کشور نابرابریهای زیادی در مورد اشتغال وجود دارد و عمدتا به دلیل نداشتن شناخت واقعی از سیاست های متخذه در مناطق و ارزیابی تأثیر آنها بر متغیرهای مختلف اقتصادی از جمله اشتغال بوده است. با توجه به وجود نیروی کار جوان فراوان در کشور و اولویت قایل شدن دولت جهت رفع معضل بیکاری در برنامه های توسعه اقتصادی از جمله برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی،ضروری است در جهت شناخت وضعیت اشتغال مناطق مختلف کشور، اقداماتی اساسی صورت گیرد تا از آن طریق طراحی و اجرای برنامه های اقتصادی واقع گرایانه تر و مؤثرتر اعمال گردند. بنابراین آنچه در این بررسی و تحقیق مطرح خواهد شد بررسی وضعیت اشتغال استان آذربایجان غربی و شهرستانهای تابعه در بخشهای مختلف اقتصادی و در مقاطع زمانی مخلتف می باشد.
به بیان دیگر مسئله اساسی تحقیق حاضر بررسی سهم بخشهای مختلف اقتصادی استان و شهرستانهای تابعه در اشتغال در سه مقطع زمانی 1355، 1365، 1375 و بدست آوردن فعالیتهای پایه برای استان و همچنین تحلیل تغییرات میزان اشتغال در گروه های عمده فعالیت می باشد....
هماهنگ با روند عمومی کشور در کاهش سهم کشاورزی از اشتغال کل کشور، استان آذربایجان غربی نیز دارای روند کاهشی بخش کشاورزی در اشتغال خود می باشد. بخش معدن نیز با مقداری تفاوت با میانگین کشوری دارای رشدی معتدل در سهم خود از اشتغال می باشد. بخش صنعت در دوره 65-1355 هماهنگ با روند ملی از روند کاهشی برخوردار بوده و در دورهبعد یعنی 75-1365 همسان با روند ملی رشدی مثبت از خود نشان داده است. بخش آب، برق، گازمیتوان گفت دارای روندی بسیار ملایم اما مثبت می باشد. بخش ساختمان در استان آذربایجان غربی، متفاوت از روند ملی، در دوره اول یعنی 65-1355 رشد مثبت داشته و در دورهدوم یعنی 75-1365 با اندکی کاهش به همان سطح سابق خود برگشته است و در کل می توان گفت که سهم آن نسبتا بدون تغیر مانده است. اما بخش مهم خدمات، طبق ساختار اقتصاد ایران همیشه بخش عظیمی از نیروی کار را در خود گنجانده است و البته از رشدی مثبت مداوم نیز برخوردار بوده است. در توجیه دلایل افزایش سهم بخش خدمات در اقتصاد ایران استدلالات زیادی ارائه شده است مهمترین آن مکانیزه شده بخش کشاورزی و به دنبال آن نیاز کمتر به نیروی انسانی و مهاجرت روستاییان به شهرها می باشد. که این جمعیت به دلیل نداشتن تخصص و مهارت لازم جهت جذب در بخشهای صنعتی، به شغلهای کاذب در بخش خدماتی روی آورده و باعث عظیم شدن متوالی این بخش از اقتصاد ایران شده است. استان آذربایجانغربی نیز از این امر مستثنی نبوده و همین روند را می توان در آمار ارائه شده دقیقا مشاهده کرد.
خرید و دانلود آنی فایل