دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 347 KB
تعداد صفحات : 52
بازدیدها : 529
برچسبها : گردشگری شهری سرعین کارآفرینی گردشگری کارآفرین
مبلغ : 12500 تومان
خرید این فایلپایان نامه مدیریت جهانگردی با موضوع ارزیابی فضای کارآفرینی در گردشگری شهری (سرعین)
امروزه اهمیت گردشگری از نظر اقتصادی و اشتغال زایی به حدی است که می توان آن را به عنوان نیروی محرکه ی اقتصادی هر کشوری محسوب کرد. گردشگری فعالیتی است که غیر از مزایای اقتصادی و اشتغال زایی، تاثیرات اجتماعی و فرهنگی بسیاری دارد.
گردشگری به مثابه یکی از عناصر و حلقه های عمده ساختار اقتصادی در جهان، منشا اثرات عظیم فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی بوده است. ایران به طور عام و سرعین به طور خاص نیز در معرض این گونه تحولات در چندین دهه اخیر قرار داشته است.
صنعت گردشگری در ایران از ظرفیت های بسیار بالایی برخوردار است .بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه های طبیعی را در جهان دارا است و یکی از امن ترین کشورهای منطقه و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی است.
عامل اصلی گردشگری شهری فرهنگ و تجارت می باشد که فاصله عمیقی بین این دو وجود دارد. سرمایه گذاری در بخش گردشگری سرعین بیشتر بر عهده بخش خصوصی و مردم می باشد و بخش دولتی کمتر در این امر دخیل هستند؛ سرمایه گذاران و مردم بیشتر سرمایه خود را در این راه بکار می گیرند. میتوان تا حدودی بر صحت این جمله تاکید ورزید که رونق گردشگری در سرعین، بخش خصوصی و اهالی شهرستان می باشند
کارآفرینی فرآیندی است که با آن بتوان با استفاده از خلاقیت، عنصر جدیدی را همراه با ارزش جدید، با بهره گیری از زمان، منابع، ریسک و بکارگیری دیگر عوامل بوجود آورد؛ به عبارتی دیگر از فعالیت های هدفمندی که برخی تصمیمات منسجم فردی یا گروهی از افراد را برای ایجاد، توسعه یا حفظ واحد اقتصادی در بر می گیرد که این فرایند نیازمند فرهنگ کارآفرینی به مفهوم قبول مخاطره، تعقیب فرصت ها، ارضای نیازها از طریق نوآوری و تاسیس کسب و کار می باشد.
بر این اساس، این مطالعه با هدف تبیین فضای کارآفرینی در زمینه گردشگری شهری در شهرستان سرعین انجام شده، و درصدد دستیابی به پاسخی مناسب برای این پرسش است که وضعیت فضای کارآفرینی در بخش گردشگری شهری در منطقه مورد مطالعه چگونه است و چه عناصر یا اجزایی فضای کارآفرینی در بخش گردشگری را، از دیدگاه دست اندرکاران فعالیت های گردشگری تشکیل میدهند.
چارچوب نظری تحقیق
با برنامه ریزی در ارزیابی فضای کارآفرینی در زمینه گردشگری شهری در شهرهایی که دارای منابع طبیعی و خدادادی هستند می توان زمینه های شغلی پیشرفت را در این شهرها فراهم کرد.
کارآفرینی که از حدود سه دهه پیش وارد نوشتارهای تخصصی و علمی جهان شده دارای ابعاد مختلفی است که مطالعات انجام شده در این زمینه مهم ترین این ابعاد را ،ابعاد اقتصادی ،اجتماعی ،فرهنگی و روانشناختی می دانند.
با توجه به اینکه موضوع تحقیق پیش رو ارزیابی فضای کارآفرینی می باشد،نگاه کوتاهی به مفهوم کارآفرینی ،خالی از فایده نخواهد بود. ریشه واژه کارآفرینی (entrepreneur) از زبان فرانسوی و از فعل (entreprendre) است که معنی متعهد شدن می دهد.
از نظر پیتر دراکر پدر علم مدیریت نوین، کارآفرینی یک رفتار می باشد و نه یک صفت ویژه در شخصیت فرد کارآفرین.
کارآفرینی همانا بکار بردن مفاهیم و تکنیک های مدیریتی ؛استاندارد سازی محصول؛بکارگیری ابزارها و فرایندهای طراحی و بنا نهادن کار بر پایه اموزش و تحلیل کار انجام شده می باشد.
شومپیتر در کتاب خود تحت عنوان تئوری توسعه اقتصادی نظر خود را مبنی بر کارآفرینی این گونه بیان می دارد:
ارائه محصول یا خدمات جدید، ایجاد روش و فرایند جدید تولید، بازارهای جدید، یافتن مواد اولیه جدید و ایجاد سازماندهی و ساختار جدید در صنعت، جلوه هایی از کارآفرینی است.
کارآفرینی در تعریفی ساده به فرایندی اطلاق میشود که طی آن فرد کارآفرین اندیشه کسب و کار مستقل و تاسیس شرکت یا موسسه ای انتفاعی یا غیر انتفاعی را در عمل تحقق می بخشد و به ابتکار خود این فرایند را در راستای هدف های اقتصادی و سودگرایانه و یا با هدف های اجتماعی و فرهنگی هدایت و راهبری می کند.
در مجموع بهترین تعریفی که می توان از کارآفرینی ارائه کرد عبارتست از: فرایند نواوری و بهره گیری از فرصت ها با تلاش و پشتکار بسیار و همراه با پذیرش ریسک های مالی، روانی، اجتماعی، که البته با انگیزه کسب سود مالی، توفیق طلبی ،رضایت شخصی و استقلال صورت می پذیرد.
کارآفرینی چیزی فراتر از ایجاد یک کسب و کار است .هر چند ایجاد کسب و کار یکی از واقعیت های مهم کارآفرینی شمرده می شود ،اما تصویر کاملی از کارآفرینی نیست. خصوصیاتی همچون جست و جوی فرصت ها ،ریسک پذیری ،اصرار بر تحقق ایده ها، از جمله نشانه ها و ویژگی های کارآفرینان است. همچنین کارآفرینی، نشانه تلاش و موفقیت در کسب و کار است. کار افرینان پیشگامان موفق در کسب و کارهای امروزی اند.
کارآفرینی نیز به مانند هر فعالیت دیگری مزایا و معایبی دارد :
مزایای کارآفرینی استقلال- رضایت-پاداش مالی-خودباوری
خطرات کارآفرینی ؛شکست کسب و کار-موانع-عدم امنیت مالی-ساعت های کاری طولانی یا سخت.
عوامل و متغیرهایی همچون فرهنگ عمومی جامعه، ارزش ها، نگرش ها،هنجارها و مجموعه باورها، پدیده کارآفرینی را تحت تاثیر قرار داده و تعیین کننده کمیت و کیفیت آن هستند.
توسعه کارآفرینی افزون بر فرهنگ کارآفرینانه؛ اقتصاد کارآفرینانه با ابعاد دیگری همچون جو کارآفرینانه، زیر ساخت ها و حمایت های کارآفرینانه نیز مرتبط است.
هدف تحقیق
تعریف عملیاتی واژه ها
ایجاد ارزش از راه تشکیل مجموعه منحصر بفردی از منابع برای بهره گیری از فرصت ها .
راه اندازی کسب و کارهای کوچک و فعالیت های کارآفرینانه در هر منطقه مستلزم وجود و فراهم ساختن برخی پیش نیازها است که اصطلاحا ان را فضای کارآفرینی می نامند.
کسی که در یک مکانی خارج از محیط معمول به مدت کمتر از یک سال به منظور تفریح،استراحت و...سفر می کند.
حفظ و نگهداری میراث،جاذبه ها، اثار طبیعی و تاریخی گردشگری شهری را در یک ناحیه به وجود می اورد.
گردشگری صنعتی است که به ایجاد شغل و درامد ورشد اقتصادی کمک می کند و به منظور خدمت رسانی بیشتر برای گردشگران می تواند منجر به ایجاد مشاغل در این زمینه شود و کار افرین واقع شود.
اقتصادی؛ توجه و تمرکز بر افرادی که انگیزه ،سرمایه و مهارت لازم برای شروع کسب و کاری را دارند.(دخالت دولت ،تحریک و ایجاد فضای مناسب کارآفرینی)
اجتماعی؛ جوامع می توانند سیاست هایی را ایجاد کنند که رفتار کارآفرینانه را تشویق کنند.درکل مردم یک جامعه یا اجتماع می توانند کمتر یا بیشتر کارآفرین شوند.
فرهنگی؛ رابطه قوی میان فرهنگ مردم و تمایل به کارآفرینی وجود دارد .
سیاسی؛ یکی از پیش نیازهای خود اشتغالی و کارآفرینی در هر کشور ، تدوین یک چارچوب مشخص سیاست گذاری و حمایت های دولتی در این زمینه است.
فردگرایانه؛ از دید اقتصادی ، تمایل فردی از راه محرک های بازار که در دسترس کارآفرین هستند،تاثیر پذیرفته است.
سرعین؛ یکی از شهرهای استان اردبیل می باشد که با 5000 نفر جمعیت در 25کیلومتری اردبیل واقع است.
فهرست مطالب پایان نامه
بیان مسئله و اهمیت تحقیق
چارچوب نظری تحقیق
اهداف و سوالات تحقیق
اهداف تحقیق
سوالات تحقیق
فرضیات تحقیق
قلمرو تحقیق
روش تحقیق
ابزار جمع اوری اطلاعات
جامعه و نمونه اماری
محدودیت های تحقیق
تعریف عملیاتی واژه ها
کارآفرینی
خطرات و مزایا کارآفرینی
مزایای کارآفرینی
خطرات کارآفرینی
فرهنگ کارآفرینی
وضعیت زیر ساختی تکنولوژی کارآفرینی
گردشگری
گردشگری شهری
گردشگری پایدار شهری
محدوده مورد مطالعه (سرعین
بخش دوم
مطالعات ایران
نوع تحقیق
متغیرهای تحقیق
قلمرو تحقیق
جامعه و نمونه اماری
ابزار جمع اوری داده ها
روایی و پایایی پرسشنامه
روش تحلیل داده ها
آمار توصیفی
آمار استنباطی
نتیجه گیری
نتایج مبتنی بر ادبیات تحقیق
نتایج مبتنی بر آزمون فرضیه
نتایج جانبی
پیشنهادات
منابع
پیوست
خرید و دانلود آنی فایل