دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 92 KB
تعداد صفحات : 103
بازدیدها : 349
برچسبها : گرایش مواد مخدر جوانان
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپروژه تحقیقاتى بررسى علل گرایش جوانان به مواد مخدر شامل کرک ، شیشه ، LSD ، اکستاسى و ... در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامى واحد ابهر
هدف پایان نامه بررسی علل گرایش جوانان به مواد مخدر کرک، شیشه، اکستاسی، LSD و... می باشد. جامعه آماری در این تحقیق عبارتند از دانشجویان دختر و پسر رشته مشاوره ورودی 83 دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر.
نمونه آماری تحقیق عبارت بود از 100 نفر از دانشجویان پسر این دانشگاه.
در تحقیق حاضر برای جمع آوری اطلاعات و داده ها از پرسشنامه استفاده شده است که پس از تجزیه و تحلیل داده ها به این نتیجه می رسیدیم که بین دختر و پسر رشته مشاوره تفاوت معنی داری وجود ندارد و در فصل پنجم به بحث و نتیجه گیری پرداخته و پیشنهادات و انتقادات ارائه شده را بررسی کردیم.
انسانها در فراز و نشیبهای تاریخ همیشه از دردها و آسیب های اجتماعی بسیار رنج برده اند و همواره در جستجوی یافتن علت و انگیزه های آنها بوده اند تا راه ها و روشهای پیشگیری و درمان آنها را بیابند از جمله این آسیب های اجتماعی می توان اعتیاد را نام برد.
بشر از سالها پیش، خواص درمانی برخی از گیاهان مخدر آگاه بوده ودر مراسم و جشنها یا درمان از آنها استفاده می کرد ومصرف گیاهان مخدر از مسائل مهم اجتماع محسوب نمی شود. اما با افزایش قدرت کشورهای سلطه طلب، اتباع آنها برای کشف مناطق مناسب جهت گسترش مستعمرات، به اقصی نقاط جهان سفر نمودند. و با آشنایی با ملل مختلف، برگ، گل، ریشه وساقه گیاهان مخدر را شناسایی وبرای پیشبرد استثمار در مناطق مورد نظر، کشت ومصرف مواد مخدر، مخصوصاٌ تریاک را متداول کردند. زیرا اعتیاد به مواد مخدر بهترین حربه برای منحرفنمودن افکار عمومی از مسائل سیاسی ومنافع ملی و به زانو درآوردن جوانان بود.
با گذشت زمان استعمارگران خود از این بلای خانمان سوز در امان نماندند. سوداگران و سازمان تبه کاری مافیا برای کسب درآمد سرشار از تهیه و توزیع مواد مخدر، تجارت غیر قانونی آن را در کشورهای پیشرفته و صنعتی سرمایه دار رواج داد و حال امروزه اعتیاد به مرز نگران کننده ای رسیده است.
همه ساله در کلیه کشورهای جهان، افراد زیادی به علت مصرف نابجا یا ناخواسته مواد مخدر از بین می روند و در همان حال عده دیگری به علت اعتیاد به این مواد شغل خود را از دست داده و خانواده خود را به مرزهایی از نابودی می کشانند.
در واقع اعتیاد شرایطی است که فرد به ماده خاصی به گونه ای وابسطه شود تا در صورتی که ماده را مصرف نکند دچار علائم محرومیت از آنها شود. عده ای می گویند، افراد سیگاری، شرایط اعتیاد را ندارند. اما باید بگوییم هر چیزی که از آن مصرف سوء بشود و از آن به صورت اصولی استفاده نگردد، اعتیاد آور است. در درجه اول معمولا" فرد با سیگار یا مواد مخدر آشنا می شود. اما نسبت به عمق عوارض ناشی از مصرف توجه ندارد و به این فکر نمی کند که چه گرفتاری بزرگی گریبان گیرش خواهد شد. درست است که همه می گویند اعتیاد بد است، اما در عمق تفکر افراد، این بد بودن به درست جا نیافتاده است. همین مسئله گرایش به مواد را زیاد می کند.
اعتیاد یک مسئله چند فاکتوری است و عوامل متعددی چون مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، بنیانهای سست خانوادگی و ... می توانند مجموعه عوامل روی آوری افراد به اعتیاد باشد و در بین همه اینها بنیان مستحکم خانواده در پیشگیری از مصرف مواد تعیین کننده است.
قشر خاصی در معرض ابتلا به اعتیاد معرفی نمی کنند اما در بین بیماران اقشار پایین جامعه تا اقشار بسیار مرفه و عده ای هم از قشر متوسط گرفتار دام اعتیاد شده اند.
اعتیاد یعنی خو گرفتن و وابسته شدن جسمی، روانی، عصبی فرد به مواد مخدرکه ترک یا فرار از آن ناممکن و یا بسیار مشکل است.
عادت و اعتیاد دو اصطلاح و عنوانی هستند که در افکار عمومی به غلط مشابه و معادل هم در نظر گرفته می شوند در صورتی که اختلاف کلی و اساسی با هم دارند. ترک اعتیاد غیر ممکن نیست و چون عنوان اعتیاد از طرفی اکثرا" با عادت قابل اشتباه بوده و در تمامی موارد نمی تواند مطابق با واقعیت امر در استعمال طولانی داروهای مختلف و مواد، صدق و تطابق نماید از این رواست که در سالهای اخیر از طرف محافل علمی تعاریف گوناگونی در خصوص اعتیاد ارائه گردیده است .
شایسته است که از نظر اطلاع و شناخت و آگاهی به صورت واقعی محاسن و معایب اعتیاد را برای نسل جوان امروز بشکافیم تا بدانند آنچه را که نمی دانند.
در تحقیق حاضر قصد بر آن است که علاوه بر تعریف اعتیاد، به سایر روان گردانهایی که از آنها به عنوان مخدرهای جدید یاد می شود اشاره شود، یک یک آنها تعریف گردد، نحوه استفاده ، اثرات آنی خطرات، عوارض و نشانگان هر یک مطرح گردد و راهکارهای لازم جهت پیشگیری و یا درمان ارائه شود.
از عوامل مهم اعتیاد جوانان ایرانی دو عامل مهم کنجکاوی و کسب لذت است. امروزه پژوهشگران تنها یک عامل را زمینه ساز اعتیاد نمی دانند و معتقدند که عوامل مختلف در اعتیاد افراد نقش بسزایی دارند از جمله آنها که در امر اعتیاد موثرند عبارتند از: عوامل خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی است. ناگفته نماند که هر یک از عوامل نیز به تنهایی قادرند تا موجبات و زمینه گرایش افراد به اعتیاد را فراهم نمایند.
در دهه های 1970 و 1980 میلادی پژوهشگران، درمانگران و نیز متخصصان مقابله با عارضه اعتیاد، به این نتیجه رسیدند که خانواده در مجموع علل و معلولهای گوناگونی که درباره این بیماری مردانه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اند، دارای مهمترین نقش می باشد.
خانواده اصلی ترین نقش را در تربیت فرزندان دارد. نظام خانواده و استحکام آن مبتنی بر نظم و تربیت و کنترل قراردارد. یک خانواده عادی و سالم خانواده ای است که همه امور و فعالیتهای آن منطبق با موازین و معیارهای ارزشی حاکم بر جامعه باشد هرگونه خللی در روند عادی و طبیعی خانواده ضربه ای به پیکر آن محسوب و سلامت افراد آن را به مخاطره خواهد انداخت. مهمترین مسئله در این رابطه مطرح است، کنترل فرزندان به وسیله والدین و مراقبت کامل در نحوه رفتار و کلیه امور آنان است. یافته های تحقیق نشان می دهد 44 درصد بزهکاران جامعه ما در خانواده های بی بند و بار زندگی کرده اند. بی بند و باری و لا ابالی بودن و بی اعتنایی آنها به آینده و سرنوشت فرزندان خود عواقبی بس وخیم برای آنها به دنبال خواهد داشت.
فهرست محتوا
فصل اول
مقدمه
هدف تحقیق
ضرورت و اهمیت تحقیق
فرضیه تحقیق
تعاریف نظری و اصطلاحات
فصل دوم
تاریخچه
تاریخچه مواد مخدر در ایران (قبل از انقلاب و بعد از انقلاب)
تاریخچه مواد مخدر در جهان شامل اروپا، آمریکا، آفریقا، آسیا، استرالیا
تعریف تریاک و عوارض آن
تعریف هروئین و عوارض آن
تعریف حشیش و عوارض آن
تعریف کوکانین و عوارض آن
تعریف کرک و عوارض آن
مخدر های صنعتی
تعریف نظریه ها
عوامل زمینه ساز و مستعد کننده
فصل سوم :
جامعه تحقیق
نمونه تحقیق
روش نمونه گیری
روش جمع آوری اطلاعات
ابزار تحقیق
اعتبار روایی ابزار تحقیق
روش آماری
فصل چهارم :
یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها
فصل پنجم :
خلاصه و نتیجه گیری
محدودیتها
پیشنهادها
فهرست منابع
خرید و دانلود آنی فایل