تحقیق فوبی و هراس خاص

تحقیق فوبی و هراس خاص تحقیق فوبی و هراس خاص

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 43 KB

تعداد صفحات : 48

بازدیدها : 284

برچسبها : تحقیق فوبی هراس

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی فوبی (هراس) خاص

تحقیق فوبی (هراس) خاص

مقدمه:

بشر در مسیر تکامل برای مقابله و تسلط برآن به ابزارهای قاطعی مجهز شده است که هر یک برای بقای او اهمیت بسیاری داشته اند. زمانی که این ویژگی ها را بررسی می کنیم، حیاتی بودن بعضی از آنها عجیب به نظر می رسد زیرا که احساس ناشی از آنها چندان خوشایند نیست و با پیش فرض نه چندان صحیح ما که هر چه خوشایندتر است اهمیت بیشتری در بقای ما دارد جور در نمی آید. احساس هایی چون درد بیماری و حتی ترس از جمله این ویژگی های ناخوشایند اما بسیار حیاتی می باشند. و قطعاً در گونه ما کسانی که فاقد یکی از این ویژگیها بوده اند، از بین رفته اند.

همانطور که گفته شد ترس، از این ویژگی های حیاتی است و بشر به کمک آن از خطرات زیانبار محیط اجتناب نموده بقای خویش را حفظ نموده است.

در سال 1872 داروین متوجه شد که انسان و حیوانات، هیچان را با حالتهای مختلف نشان می دهند، به عقیده او، این حالت پدیده ای عالگمیر می باشد و در تمام فرهنگ ها یکسان است. زمانی که فوبی را به عنوان یک ترس تعریف می نماییم به آن اهمیت بقایی می بخشیم اما معتقدیم این ویژگی به انحراف کشیده شده است. زیرا در ادامه تعریف می آوریم که این ترس، شدید، غیر منطقی و غیر طبیعی است و مانع از انجام فرآیندهای حیاتی دیگر در فرد می شود، که این برخلاف جهت بقا می باشد.

بنابراین شناخت و در نتیجه درمان فوبی که یکی از شایعترین اختلالات اضطرابی است، با اهمیت جلوه می نماید.

در این پژوهش کوتاه کوشش شده که نگاهی هر چند اجمالی به اختلال فوبی و بویژه فوبیخاص انداخته شود. بنابراین ابتدا از تعریف فوبی و مفاهیم وابسته آغاز شده تا خواننده برای ورود به بحث، آشنایی پایه ای کسب نماید. آنگاه به سراغ منابع فارسی که این اختلال را دقیق تر مورد بررسی قرار داده اند، می رویم.

در پایان نیز سه مقاله اینترنتی به همراه ترجمه آن ارائه شده به امید انکه در جهت تشریح این اختلال و روش های درمانی آن گامی هر چند کوچک برداشته شده باشد.

تعریف فوبیا ( هراس)

هراس: ترس یا بیزاری غیر طبیعی و یا شدید از چیزی.

هراس: ترس غیر منطقی، غیر طبیعی و دائمی از یک شئ یا موقیعت خاص.

هراس: هر ترس یا دلهره غیر طبیعی دائمی: همچنین، واژه ای که حاکی از ترس یا انزجار غیر طبیعی است.

فوبی خاص Specific Phobia

DSM IV فوبی خاص را ترس شدید و پایدار از یک شئ یا موقیعت که ممکن است در آن حالت شرمندگی پیش آید تعریف می کند.

افراد مبتلا به فوبی خاص ممکن است منتظر آسیب دیدن ( مثلاً مورد حمله سگ قرار گرفتن ) باشند یا از تصور از دست دادن کنترل دچار هراس شوند، مثلاً اگر از بودن در داخل آسانسور بترسند ممکن است نگران دچار ضعف شدن پس از بسته شدن در آن نیز باشند.

فوبی ساده عبارتست از ترس منفرد از یک شیء یا موقعیت واحد که منجر به اجتناب از روبرو شدن با آن شیء یا موقعیت می گردد. این ترس غیر منطقی و مفرط است، اما ناتوان کننده نیست؛ زیرا به آسانی می توان از آن اجتناب کرد؛ مثلاً دوری از مادر به هنگامی که شما در شهر زندگی می کنید.

فوبی ساده معمولاً با سیر علائم یا اختلالات روانپزشکی مثل افسردگی، همراه نیست. تا وقتی که شخص فوبیک در مقابل شیء یا موقعیت فوبیک قرار نگیرد، مشخص نمی شود که در مقایسه با دیگران، دچار اضطراب بیشتر یا کمتر است...شخص فوبیک حتی با اندیشیدن در مورد رویارویی احتمالی با محرک فوبیک، دچار ترس می شود، به این حالت اضطراب انتظار Anticipatory Anxietyو یا پیش بینی می گویند و باعث می شود که شخص از هر گونه موقعیتی که ممکن است محرک فوبیک در آن حضور داشته باشد، اجتناب کند.

همه گیری شناسی فوبیا

مطالعات همه گیری شناسی اخیر به این نتیجه رسیده اند که فوبی ها شایعترین اختلالات روانی در ایالات متحده هستند. تخمیناً 5 تا 10 درصد جمعیت مبتلا به این اختلالات ناراحتی برانگیز و گاهی ناتوان کننده هستند.

تخمین هایی که کمتر محتاطانه بوده اند، در حد 25 درصد جمعیت ارائه شده اند. ناراحتی مربوط به فوبی ها، بخصوص وقتی در حد اختلالات روانی شناخته نشده و اعلام نشوند، می توانند به عوارض دیگر، از جمله سایر اختلالات اضطرابی، اختلال افسردگی اساسی، و اختلالات وابسته به مواد، مخصوصاً اختلالات مصرف الکل منجر شوند:

فوبی خاص شایعتر از فوبی اجتماعی است. فوبی خاص شایعترین اختلال روانی بین زنها و دومین اختلال شایع روانی، پس از اختلالات وابسته به مواد، بین مردهاست. شیوع شش ماهه فوبی خاص حدود 5 تا 10 درصد افراد است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید