دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 14 KB
تعداد صفحات : 21
بازدیدها : 186
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله آشنایی با فاطمیان مصر
فهرست:
حلقه اتصال مردم ایران و مصر
فاطمیان مصر و اهل بیت
علویان در مصر
آشنایی با نصب خلفای فاطمی
نوشته های دهخدا بر نسل اولین خلیفة فاطمی
فاطمیان و مذاهب دیگر
مورد جامعه و مردم مصر
چکیده هایی مختصر از متن مقاله:
حلقه اتصال مردم ایران و مصر
«اهل بیت رسول الله علیهم السلام، تاریخ جهاد در اسلام را ساخته اند. یكی از این قهرمانان جاوید تاریخ، سیدالشهدا، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است. وی برای حاكمیت كلمه لااله الاالله، مجاهدت كرد. حسین فرزند مصطفی و خدیجه، پسرعلی و فاطمه و برادر حسن مجتبی علیه السلام است و اسلام از جهاد او زنده است.»
این جملات را چندسال قبل، شیخ «محمدفرحات» امام جمعه مسجد الازهر در سالروز تولد حضرت امام حسین(ع) و در خطبه اول نمازجمعه بیان داشت. مردم مصر میلاد اباعبدالله را در ۲۸ربیع الثانی جشن می گیرند. امام جمعه الازهر، خطبه اول نماز را به معرفی خصائل الهی اهل بیت علیهم السلام و حضرت امام حسین(ع) و خاندان مكرم وی اختصاص داد. وی با استناد به روایات نبوی گفت: «دوستی با فاطمه(ع) دوستی با پیامبر(ص) و دشمنی با فاطمه، دشمنی با پیامبر است.» امام جمعه الازهر با اشاره به روز محشر گفت: در این روز ندا درمی رسد كه «ای اهل محشر دیده ها را ببندید، چون فاطمه می خواهد عبور كند. پس فاطمه به همراه ۷۰ هزارتن از فرزندان خود عبور می كند.»
فاطمیان مصر و اهل بیت
محبت اهل بیت علیهم السلام از قرنها پیش حتی قبل از دوران فاطمیان با قلب و جان مردم مسلمان مصر عجین شده است. سابقه این امر به دوره صدر اسلام و دوران فتح مصر توسط سپاه اسلام بازمی گردد. در این سپاه، جمعی از دوستداران حضرت علی (ع) نظیر «ابوذرغفاری» ، «مقداد بن اسودكندی» و «ابوایوب انصاری» حضور داشتند. این عده آشكارا به ولای علی مرتضی علیه السلام اهتمام داشتند و به دعوت مردم به سوی علی علیه السلام معروف بودند و هیچ گاه و در هیچ جایی از فراخواندن مردم به ولا و محبت آن حضرت بازنمی ایستادند.(۱)
...
علویان در مصر
نخستین علوی كه به مصر وارد شد و مردم با او بیعت كردند «علی بن محمدبن عبدالله» از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی(ع) بود(۶) وی تلاشهایی برای احیای تشیع در مصر انجام داد، اما در مقابله با جور و ستم حكام بنی عباس ناكام ماند. دیگر قیامهای علویان در مصر نیز اگرچه باعث تقویت موضع شیعیان و خروج ایشان از انزوا شد، اما آن شوكت و جلال دوران خلافت حضرت علی بن ابی طالب(ع) را احیا نكرد. ظهور فاطمیون در مصر آغازی مجدد برافزایش محبت اهل بیت(ع) در این سرزمین بود. فاطمیان از فرقه اسماعیلیان خاص بودند كه خود را از نسل حضرت زهرا(ع) می دانستند و به همین دلیل، سلسله خود را فاطمی نامیدند. پس از وفات امام جعفرصادق(ع)، پیروان آن حضرت به شش فرقه تقسیم شدند كه یكی از این فرقه ها، اسماعیلیان خاص بودند. آنها اعتقاد داشتند كه پس از امام صادق(ع)، فرزند بزرگ ایشان یعنی اسماعیل به امامت رسیده و مرگ اسماعیل را در زمان حیات پدر كه به سال ۱۴۵ هجری روی داده است، انكار می كردند. اینان در مورد اسماعیل می گفتند:(۷) «او نمرده و نخواهدمرد و او مهدی قائم است كه برای نجات امت خود بازخواهدگشت».
خرید و دانلود آنی فایل