دسته : -فناوری اطلاعات
فرمت فایل : word
حجم فایل : 29 KB
تعداد صفحات : 36
بازدیدها : 257
برچسبها : فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT آموزش
مبلغ : 5500 تومان
خرید این فایلمعرفی تحقیق فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT در آموزش
مقدمه :
نگرانی در مورد کیفیت و روش آموزشی با ضرورت توسعه فرصتهای آموزشی آنهایی که بیشترین آسیب پذیری را بر اثر جهانی سازی دارند همزیستی دارد. عموما تغییرات جهانی سازی در کشورهای در حال توسعه، بر روی گروه های کم درآمد، دختران و زنان و خصوصا کارگران کم مهارت، همچنین همه گروه ها برای کسب و به کارگیری مهارتهای جدید فشار می آورد. سازمان جهانی کار نیازهای آموزشی و پرورشی در اقتصاد جدید جهانی را به عنوان آموزش پایه برای همه، مهارتهای کاری برای همه و آموزش مادام العمر برای همه تعریف می کند.
فناوری های اطلاعات و ارتباطات (ICT) شامل، رادیو و تلویزیون و همچنین فناوری های دیجیتال جدیدتر مانند کامپیوتر و اینترنت، به عنوان ابزارهای بالقوه نیرومند و فعال کننده اصلاح و تغییرات آموزشی معرفی می شوند.
خط مشی سازمان های آموزشی و برنامه ریزان باید اول از همه درباره پیامدهای آموزشی مورد نظر (ذکر شده در بالا) صریح باشد. این اهداف گسترده باید انتخاب فناوری های مختلف را به سوی به کار رفتن و چگونه به کاررفتن هدایت کند. پتانسیل هر فناوری مطابق چگونگی استفاده فرق می کند. Haddad و Draxler حداقل 5 سطح کاربرد فناوری در آموزش را شناسایی کرده اند : ارائه، اثبات تجربی ، تمرین و عمل، تعامل و همکاری.
هر کدام از ICT های مختلف (چاپ، کاستهای صوتی و تصویری، پخش رادیو و تلویزیون، کامپیوتر یا اینترنت) ممکن است در پایه ای ترین سطحها یعنی ارائه و اثبات به کار بروند. به جز فناوری های بصری، تمرین و عمل هم ممکن است با به کاربردن حداکثر فناوریها ارایه شوند. از طرف دیگر کامپیوترهای شبکه ای و اینترنت، ICT هایی هستند که فراگیری تعاملی و همدستانه را می توانند بهتر فراهم کنند و پتانسیل کامل آنها اگر فقط برای ارائه یا اثبات به کار برود، تحقق نخواهد یافت.
قبل از اینکه هر برنامه مبتنی بر ICT به اجرا درآید یک زیرساخت تکنولوژی آموزشی کشور دربالای زیرساخت اطلاعات و ارتباطات از راه دور قرار می گیرد. سیاستگزاران و برنامه ریزان باید به دقت موارد زیر را درنظر بگیرند:
1 - در اولین مرحله آیا اطاقها و ساختمانهای مناسب برای جای دادن فناوری وجود دارد. در کشورهایی که ساختمان مدارس آنها خیلی قدیمی است، یک تعمیر گسترده برای اطمینان از سیستم های سیم کشی برق ساختمان، سرمایش و گرمایش، تهویه مناسب و ایمنی لازم است.
2 - مورد دیگر وجود برق و تلفن است. در کشورهای در حال توسعه، مناطق وسیعی هنوز فاقد برق مناسب بوده و نزدیکترین ایستگاه تلفن از آنها چندین مایل فاصله دارد. در بعضی کشورهای افریقایی از تکنولوژی بیسیم استفاده می شود هر چند رویکرد گرانی است ولی سایر کشورهای در حال توسعه با ارتباطات راه دور ضعیف می توانند این راه حل را امتحان کنند.
3 - سیاستگزاران باید همچنین حضور انواع مختلف ICT در کشور را بطور عام و در سیستم آموزشی (در همه سطوح) به طور خاص، مورد بررسی قرار دهند. مثلا یک نیاز اولیه در آموزش مبتنی بر ICT (با استفاده از کامپیوتر و از طریق online) دسترسی به کامپیوتر و سرویس های اینترنتی در سطح جامعه، به خصوص مدارس و خانواده هاست. درمجموع، کاربرد ICT در آموزش باید پیرو کاربرد آن در جامعه باشد، نه اینکه آن را هدایت کند. ...
مقدمه
1- کاربردهای ICT در آموزش
1-1 کاربرد پخش برنامه رادیو و تلویزیون در امر آموزش
1-2 تله کنفرانس و کاربردهای آن درآموزش
1-3 کاربرد کامپیوتر و اینترنت برای تعلیم و تعلم
1-4 کاربرد کامپیوتر و اینترنت در آموزش از راه دور
2- چالشهای کلیدی در ادغام ICT در آموزش
2-1 خط مشی و برنامه ریزی آموزشی
2-2 چالشهای زیرساختاری در آموزش مبتنی بر ICT
2-3 چالشهای ظرفیت سازی
مشارکت خانواده در برنامه های آموزشی و تربیتی مدارس
دلایل ضرورت آموزش خانواده:
شیوههای مشارکت اولیاء در آموزش و پرورش :
موانع همکاری در خانه و مدرسه:
پیش نهادهایی در توسعه ی مشارکت خانه و مدرسه:
منابع